Beskrivelse af kurset:

Kurset handler i bund og grund om at du skal have det godt, når du går på arbejde. Det handler om det ansvar du skal tage for selv at undgå stress, og hvad du kan gøre for at hjælpe dine kollegaer til at undgå stress.

På kurset lærer du: 
  • Hvad du skal gøre for at undgå at komme ud i et stressforløb
  • Hvilke symptomer du skal være opmærksom på i forhold til dit stressniveau
  • Hvilke af disse symptomer der kan være særligt skadelige på længere sigt
  • Hvordan du på dagligt kan holde øje med dit overskud og stressniveau
  • Hvordan du kan hjælpe dine kollegaer, når du spotter at de udviser stresssymptomer
Beskrivelse: 

I dette kursus skal vi primært snakke om forebyggelse: Hvordan kan du selv tage ansvaret for at undgå, at blive en del af en meget kedelig statistik? Lad os lige starte der, med statistikken. Netop nu ser den sådan her ud:

  • 430.000 danskere oplever symptomer på alvorlig stress, hver dag.
  • 30.000 danskere bliver indlagt på grund af stresssymptomer, hvert år.
  • 50% af alle depressioner og angstlidelser skyldes ubehandlet stress.
  • 20% af de danskere der sygemeldes med stress, mister deres job på grund af det.

På nutidens arbejdsplads bliver du hver dag udsat for tusindvis af indtryk, der er et væld af beslutninger du skal tage, der bliver stillet krav til din indsats og der er forventninger til dig som medarbejder, som kollega, som ven og måske som partner og forælder.
 Med andre ord oplever du en konstant påvirkning af dit stressniveau og det er i sig selv, ikke skadeligt.

Altså med mindre det fortsætter. Hvis presset øges lidt for hver dag og hvis det med tiden begynder, at påvirke din nattesøvn. Hvis du en dag oplever at det bliver sværere for dig at fokusere på vigtige opgaver eller hvis det at tage en simpel beslutning, pludselig bliver en uoverkommelig opgave.
 Så er det altså nu hvor du skal have en række værktøjer til at spotte og overvåge dine symptomer og dit stressniveau i hverdagen, for at du selv kan tage ansvar for at undgå stress.

Fordi hvad sker der egentligt når stressen rammer? Du kender muligvis en eller flere i din omgangskreds eller på din arbejdsplads der har oplevet et stresskollaps. Hvordan kom de igennem deres stressforløb?

I løbet af kurset skal du også møde den tidligere stressramte Thomas, der giver fortæller om hans oplevelse af at blive ramt af stress og hans vej ud af stress. Du vil også få indblik i forskellige behandlingsformer og hvordan et miks kan være den bedste løsning for at komme ud af et alvorligt stressforløb.

Endeligt skal du præsenteres for nogle værktøjer til ”Psykisk førstehjælp” så du med din nye viden ikke kun kan spotte stress ved dig selv, men også ved dine kollegaer, så du har mulighed for at hjælpe dem, så de også kan styre udenom et stressforløb og den kedelige statistik. 

Forudsætninger:

Dette kursus er relevant for dig der måske aldrig selv haft stress, fordi det vil give dig en række værktøjer til at være bevidst om dit stressniveau og forudsætningerne for at undgå stress. Har du allerede oplevet at have stress, så vil dette kursus give dig både konkrete værktøjer til at forbygge at du bliver ramt igen.


Sidst men ikke mindst er det også relevant for dig der som leder eller kollega, gerne vil introduceres til hvordan du yder psykisk førstehjælp, så du kan hjælpe andre med at undgå stress.

Videoindhold

Sådan forebygger du stress1/2

  • Lektion1.1 Intro til kurset 1 min
  • Lektion1.2 Download område
  • Lektion1.3 lektion 2 3 min
  • Lektion1.4 Lektion 3 4 min

GoLearn-certifikat2/2

  • Lektion2.1 Bliv certificeret

Underviser:

Sisse Karlsson
Sisse Karlsson Coach og konsulent