Beskrivelse af kurset:

Hvordan du behandler persondata er et stort emne, men kurset her fokuserer på at gøre det overskueligt, praktisk og relaterbart ved at tage udgangspunkt i en række problemstillinger, som du sikkert kan genkende fra din hverdag.

På kurset lærer du:
  • Hvordan du identificerer, om noget er persondata eller følsom persondata
  • Hvornår du behandler persondata, og om du har lov til det
  • Hvilke behandlingsgrundlag der findes, som giver dig grønt lys til at behandle persondata
  • Hvilke regler du skal følge, når du behandler persondata
  • Hvad du skal være særligt opmærksom på, når det gælder videregivelse af persondata, sikkerhedsbrud og sletteregler
Beskrivelse

Siden maj 2018, hvor Persondataforordningen trådte i kraft, er danske virksomheder blevet pålagt omfattende, nye og omkostningstunge retningslinjer i deres behandling af persondata. Fordi som en del af loven har virksomhederne jo ikke et valg, om de ønsker at være GDPR compliant: GDPR compliance er et lovkrav.

Måske er det derfor databeskyttelsesreglerne har fået et ry for at være svære at fortolke og besværlige at efterleve i hverdagen. Og det er netop denne problematik, der er kimen til dette kursus, fordi det stiller spørgsmålet: Hvad skal du helt konkret gøre, når du behandler persondata?

Derfor vil du i dette kursus først blive helt skarp på: Hvorfor vi har en persondataforordning, hvordan du identificerer persondata, og hvornår du behandler persondata. 
Næste skridt er, at du bliver klædt på til at navigere i, hvilket behandlingsgrundlag du kan benytte til at behandle persondata, og til slut vil du blive bekendt med den behandlingssikkerhed, du skal leve op til, når du håndterer persondata. 

For at teste din viden om GDPR er der undervejs i kurset en række quizzer, og når du består den afsluttende quiz, kan du downloade et certifikat på, at du nu er GDPR compliant.

Videoindhold

GDPR fundamentet1/4

  • Lektion1.1 Historien bag: Hvorfor har vi en GDPR lov? 4 min
  • Lektion1.2 Har du grønt lys til at behandle persondata? 1 min
  • Lektion1.3 Så hvad er persondata, og hvad er IKKE persondata? 3 min
  • Lektion1.4 Quiz til første kapitel

Behandling af GDPR2/4

  • Lektion2.1 De 6 behandlingsgrundlag, der giver dig lov til at behandle persondata 3 min
  • Lektion2.2 Forskellen på ”Samtykke”, ”Aftale/Kontrakt” og ”Legitim interesse” 5 min
  • Lektion2.3 Behandlingsgrundlag til at behandle følsom persondata 3 min
  • Lektion2.4 Quiz til andet kapitel

Behandling af GDPR i praksis3/4

  • Lektion3.1 Nu skal du arbejde med persondata i praksis 1 min
  • Lektion3.2 Oplysningspligten og myten om privatlivspolitikken 3 min
  • Lektion3.3 Behandlingssikkerhed og myten om sikkerhedsbrud 3 min
  • Lektion3.4 IT-sikkerhed og myten om den ulåste computer 3 min
  • Lektion3.5 Databehandleraftaler og myten om at videregive data 3 min
  • Lektion3.6 Sletteregler og myten om ”retten til at blive glemt” 4 min
  • Lektion3.7 Afsluttende quiz

Afslutning4/4

  • Lektion4.1 Du har et ansvar for at behandle persondata korrekt 1 min

Underviser:

Jon
Heidi Højmark Helveg Advokat

Heidi Højmark Helveg er advokat ved Synch og har en række specialer, deriblandt GDPR og persondatabeskyttelse. Heidi trækker på hendes mere end 18 års erfaring, når hun både rådgiver og underviser en række danske virksomheder omkring deres pligt til at leve op til databeskyttelsesloven. Hendes store passion for GDPR brænder tydeligt igennem, og det virker smittende på en sådan måde, at hun evner at formidle forholdsvist tungt indhold på engagerende og interessant vis. Med andre ord er Heidi dygtig til at undervise i GDPR uden at bruge en masse juridiske termer, så alle kan være med.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse
4.7
144 vurderinger
Detaljer
  • 5 stjerner bar 77
  • 4 stjerner bar 16
  • 3 stjerner bar 5
  • 2 stjerner bar 0
  • 1 stjerne bar 2
  • review
    Frank Kirk
    GDPR - Gjort forståligt

  • review
    Frank Toft-Jensen
    GDPR

  • review
    Lars Ole Petersen
    Godt kursus

    .

  • review
    Betatester12 Betatester12
    Godt formidlet og relevant

    Helt igennem professionel og tilgængelig læring.

  • review
    Jesper Ranch nielsen
    Fint kursus

  • review
    Harry Faarvang Jensen
    Rigtig godt

  • review
    Marianne Munk Kofoed
    GDPR i hverdagen

    Super fint lige at blive mindet om både hvad der er tilladt og selvfølgelig - især hvad er ikke er tilladt

  • review
    Hanne Grethe Daugaard
    Fint

  • review
    Taregh Salaimankheil
    Regnskabsassistent

  • review
    Helle Vasegaard
    GDPR gjort nemt og overskueligt

  • review
    Helge Oleg Rowley
    Effektivt og letforståeligt

    God opbygning og forenkling af et tungt emne så det bliver forståeligt og lettere at gennemskue

  • review
    Jannie Brard
    Gode videoer med tydelig tale

  • review
    Sti Østergaard
    Godt og grundlæggende

    Kurset er meget pædagogisk opbygget, flot designet, og giver en rigtig god indføring i hvad databeskyttelse er for noget. Kurset henvender sig mest til dem, der ikke har det store kendskab til området i forvejen.

  • review
    Betatester29 Betatester29
    Nemt, overskueligt og let forståeligt GDPR kursus

    Kurset er fuldt med gode relevante eksempler og reflektion for deltageren. Dejligt at det er opdelt i mindre afsnit med en kombination af test og praktiske eksempler. Det er et kursus som kan ses flere gange og gerne gentages over tid, så man sikre løbende fokus på GDPR i hverdagen. God energi og miks af forskellige personer og situationer gør det spændende at se på. Bestemt et kursus der kan anbefales til alle også til dig som privatperson.

  • review
    Henriette Tengnagel
    Godt brush up

    Fint kursus. Godt formidlet, men måske lidt for overfladisk, hvis man skal arbejde mere hands on med det ...

  • review
    Christel Jensen
    GDPR

    Super!

  • review
    Mads Vestergaard
    God og brugervenlig platform

    God og brugervenlig platform med gode træningsvideoer. Ideel grundtræning indenfor GDPR.

  • review
    Jeanette Kemner
    Fangende

    Forståeligt

  • review
    Laura Frisendahl Petersen
    Super god kursus

    Kursus er ikke kedelig og man kan lære helt masse.

  • review
    Mona Ejdrup
    "Overraskende" spændende og interessant

  • review
    Erik Sommer
    Godt gennemarbejdet GDPR kursus

    Det er et godt gennemarbejdet GDPR kursus med en god blanding mellem teori og praksis. Quiz er altid godt og fint at man kan tage dem igen. Refleksion øvelserne er godt indarbejdet og giver en god afveksling i forhold til quiz. Det eneste som jeg savner er flere handouts af materiale. Kunne godt tænke mig at have nogen checklister.

  • review
    Thomas Andersson
    fint kursus

  • review
    Christina Sjøgren
    GDPR så alle kan være med

  • review
    Ann Karlslund
    I det store og hele - meget fint

    Jeg var glad for/imponeret over - videoer og animationer - eksemplerne i oplæggene: pædagogiske og relevante. Der kunne godt være flere - afvekslingen mellem kursusleder og advokat - gode quizzer Jeg savnede lidt flere grafiske fremstillinger, fx i afsnittet om behandlingsgrundlagene

  • review
    Søren Kristensen
    GDPR

    meget viden jeg ikke havde. stort udbytte :-)

  • review
    Betatester26 Betatester26
    GDPR Kursus

    Generelt et meget fint kursus, som berører de vigtigste emner og omsætter dem til praktiske situationer, man kan forholde sig til, i stedet for blot at tale om juraen bag. Fin længde på de enkelte moduler og en god underviser.

  • review
    Mia Jensen
    Her kan alle være med

    Let forståeligt sprog og fine eksempler

  • review
    Brian Balck
    GPDR

  • review
    Masja Stengård
    Godt - skåret ind til benet

    Det er et rigtig godt kursus, som har gjort mig meget klogere og mere sikker i håndtereringen af persondata. Reflektionsøvelserne og quizzerne hjælper til at det sidder bedre fast. Kan klart anbefales.

  • review
    Ulla Henriksen
    Godt kursus, lettere at forstå

    Baggrundsmusikken er lidt for høj

  • review
    Sarah Høyerhegelund
    godt kursus

    rigtig god ide med at lave quizer imellem oplæggende

  • review
    John Gunther
    Da jeg arbejder med IT & Data Governance, tiltrak dette kursus min opmærksomhed

    Ert godt kursus, nemt at følge med og godt fortalt

  • review
    Mogens Ramsløv
    Ikke forstået

    På mange måder ok, men giver meget få svar hvis man ønsker lidt dybere forståelse

  • review
    Betatester28 Betatester28
    godt kursus

    Informativt, godt visuelt, man får lyst til at se mere - og vigtigt: det er ikke kedeligt.

  • review
    Annette  Risom Hansen
    Sådan arbejder du med GDPR i hverdagen

    Gode til at gøre et kedeligt emne spændende

  • review
    Anette Helmer
    GDPR i hverdagen

    Meget pædagogisk formidling af et ellers vanskeligt emne

  • review
    Hanne Nielsen
    Hr Manager

  • review
    Stine Vejlby Jensen
    Sådan arbejder du med GDPR i hverdagen

  • review
    Signe Marie Jensen
    Sådan arbejder du med GDPR i hverdagen

    Meget god

  • review
    Mette Jørner
    Super - god måde at lære på

  • review
    Frederik Holmquist
    Kort og præcist

    En god kort og præcis gennemgang af hvad gdpr betyder og hvad det indeholder

  • review
    Annette Terney
    Introduceret på en måde, så det er til at forstå

    Reelt godt indhold, som kan bruges i min hverdag

  • review
    Sabrina Nielsen
    GDPR

    Super godt

  • review
    Daniel Brianlarsen
    God kursus men.

    Det er et godt kursus men kun kunne god bruge en kommentar på når man svar forkert :-) det er der jo nogen der gør.

  • review
    Leona Nilssen
    HR chef

  • review
    Kenneth Krogshave
    Perfekt!

    Fantastisk kursus, fedt opbygget og nemt at forstå!

  • review
    Tommy Eibye
    Godt kursus med en god opbygning

  • review
    Anne Bartschi
    Sådan arbejder du med GDPR i hverdagen

  • review
    Sune Povlsen
    Udmærket

    Relativt underholdende med gode videoer, interessante cases og visuelle effekter.

  • review
    Karina Billingdamborg
    Let tilgængeligt og forståeligt

  • review
    Betatester5 Betatester5
    Informativt og forståeligt

    Godt kursus, der giver nogle "leveregler" som man let kan implementere i sit arbejdsliv. Gode undervisere, der talte tydeligt og professionelt.

  • review
    Søren Christian Henriksen
    Fint kursus

    God måde til indlæring. Dejligt at det kan gøres når der er tid / overskud

  • review
    Brian Raahauge
    Sådan arbejder du med GDPR i hverdagen

  • review
    Peder Damm
    GDPR i hverdagen

    Et forventet meget tørt emne bliver præsenteret på almindelig dansk - ikke så meget jura jargon. Emnet er let fordøjeligt og leveres i korte " to the point" afsnit. Præsentationen leveres af to personer der fremstår troværdige og overbevisende (nu overtrådte jeg måske GDPR - eller gjorde jeg nu også det? )

  • review
    Michael Dupont jensen
    God

    God

  • review
    Peter Fønslev-Andersen
    Dataansvarlig og databehandler

    Som IT udvikler og selvstændig virksomhedsejer, skal jeg have indsigt i alle aspekter af GDPR, og dette kursus er et rigtigt godt værktøj til at komme videre og til at holde sig opdateret på reglerne.

  • review
    Jane Olgariggelsen
    Godt og informativt kursus - med mange gode konkrete eksempler.

    Kurset har en god og overskuelig struktur - med høj kvalitets videoer og setup. Man bliver først godt igennem emnerne med fine quizzer og reflkektionsopgaver. Det er kompliceretde emner og derfor er der steder, hvor man skal være opmærksom og måske stoppe videoerne og reflektere over egen hverdag, for at få noget konkret på det der bliver fortalt, for at kunne huske det.

  • review
    Christina Grønvaldt
    Meget professionelt

    Meget klar og præcis information., som gav mig stor indsigt i GDPR. Heidi formåede at forenkle det komplekse.

  • review
    Nikolai Stormbrik
    Gode eksempler

    Tænke eksperimenterne var fantastiske

  • review
    Søren Bo Olsen
    Enkelt og informativt

    Let forståeligt

  • review
    Lars Orbæk
    Quiz'erne

    Nogle spørgsmål er ikke helt klare i spyttet. Bl.a 1 spørgsmål i afsluttende quiz/test. Der står ikke at andre har kendskab til koden til mobilen, så data er vel ikke tilgængelig for andre - ellers er det vel ligegyldigt at låse sin PC - det er jo også blot en kode man skal kende.

  • review
    Kristian Skouboe
    Grundigt kursus

    Fint og grundigt kursus, med krav til fuld opmærksomhed

  • review
    Betatester18 Betatester18
    Det er godt og simpelt og forståeligt.

  • review
    Martin Engelbrecht
    GDPR i hverdagen

  • review
    Peter Nord Hansen
    Solid og h undervisning om umiddelbart vanskeligt stof

    Det er et kursus der kræver opmærksomhed, hvis man skal have det hele med. Det hele er ikke nyt, men det bliver fremlagt på en måde, så man oplever sig godt klædt på til at vide, hvad persondata er, og hvordan man skal behandle persondata. De indlagte quiz hjælper på koncentrationen!

  • review
    Jesper Telcs
    Meget givende...

  • review
    Anne Bo Follin
    Overskueligt og let at forstå

    Overskueligt og let at forstå

  • review
    Dennis Damsgaard
    Superb GDPR forløb

    Rigtig godt undervisningsmateriale, masser af insight i et emne som fylder rigtig meget i vores hverdag.

  • review
    Helle Toft Johnsen
    GDPR

    hverdags brug

  • review
    Lene Lundgaard Donovan
    Rigtig fint kursus

    Rigtig fint kursus, behagelige oplægsholdere, godt tempo og gode eksempler.

  • review
    Betatester17 Betatester17
    Forslag

    God vekslen mellem video, tekst og quiz - god måde at lære på. Forslag til væsentligt punkt er ved brud på personoplysninger - hvad skal man så gøre.

  • review
    Tina Bastkjær Ørholm
    Super flot produceret

    Let og lærerig og på et fint pædagogisk niveau

  • review
    Martin Fredslund
    Oplysende, klart formidlende, veltilrettelagt

    God gennemgang af GDPR, med praktiske eksempler fra hverdagen. Gør ikke seeren til ekspert indenfor GDPR, men kan absolut anbefales til alle medarbejdere som grundlæggende gennemgang af rettigheder, pligter og faldgruber. Kurset når ikke at blive kedeligt, da det er veltilrettelagt; Der fokuseres på det væsentlige og hvordan det skal bruges i praksis.

  • review
    Laura Thormar
    Udbredelse af viden om GDPR er I trygge hænder i videokurset: Sådan arbejder du med GDPR i hverdagen

    Indbydende og brugervenlig videokursus afliver myter om GDPR-lov. Videokurset er lækkert indpakket, velstruktureret og tydeligt tilegnet kursistens behov for at forstå og handle efter loven i hverdagen på arbejdet. Kursets force er den fint afstemte balance mellem forklaring af centrale elementer i loven, quiz og refleksions spørgsmål, hvilket gør, at man som kursist hele tiden får afprøvet, om man har forstået den viden, som er blevet formidlet. Længde og udvalg af begreber om GDPR som forklares virker overbevisende. jeg har dog på fornemmelsen, at især spørgsmålet om databehandling med hjemmel i "legitim interesse" er mere kompliceret end som så. Derfor kunne jeg forestille mig, at der kunne komme behov for en uddybende video med case-eksempler og svar på hvordan disse sager er juridisk bedømt.

  • review
    Lilli Larsen
    GDPR

    Rigtig godt kursus, fremragende forklaringer på en kompleks lovgivning og masser af eksempler. Jeg blev meget klogere og de små quiz'er undervejs er lige i øjet. Den afsluttende test er virkelig god, det er vigtigt at læse spørgsmålene inden man svarer. Pædagogisk var det dejligt med forskellige personer, da det giver god dynamik i kurset.

  • review
    Claus Thomsen
    Anmeldelse af "Sådan arbejder du med GDPR i hverdagen"

    Kurset er let forståeligt, brudt ned i mindre dele, der gør GDPR meget overskueligt. I løbet af kurset kom jeg til at tænke på operation X, der benytter sig af samme kameraføring, underlægning og opbygning hvilket øger fokus hos modtageren. Quiz'erne var tydelige og havde en go' blanding af rå fakta spørgsmål og spørgsmål som krævede mere omtanke. Da den første refleksionsopgave kom var jeg i tvivl omkring man skulle trykke på en af de 3 muligheder, det var ikke tydeligt nok at man fik det rigtige svar foræret. Kunne også godt have brugt måske 10 sekunder mere på refleksionerne da jeg synes de var rigtig gode. Generelt var jeg meget "underholdt" og havde ikke på noget tidspunkt lyst til at forlade kurset eller sætte på pause.

  • review
    Michael Barner rasmussen
    Fortvivlende ringe

    Jog voksede op for ikke igen at skulle tales til som et lille, fatsvagt barn, men i lykkedes forbilledligt med at genopfriske minderne fra hine fortid. Til gengæld er ville kurset ikke have kunnet bestå de kurser i desgin af læringsmedier, jeg underviste på da jeg var Ph.D.-stipendiat i IT og Læring tilbage i nullerne. Gennemgangen af reglerne er rodet og det myldrer med uklarheder, helt unødvendigt lang og kombineret med et taletempo og tonefald, der som som sagt behandler modtagerne som de er de rene idioter, bliver kurset faktisk et lille angreb på medarbejdertrivslen landet over. Et lille kækt overgeb, for den eneste grund til at nogen tolererer dét bras er fordi de har fået ordre på det af en ledelse, der givetvis ikke selv har skullet gennemføre det og i hvert fald ikke selv har haft screenet det inden det blev købt. 02.

  • review
    Betatester15 Betatester15
    Quiz'er

    Når man får rigtig/forkert på et svar, vil det være rart med en uddybende forklaring på, hvorfor noget er mere rigtigt end de andre svar. I Quiz 1 virker spm 10 mærkeligt. I Quiz 2 er spm 1 og valget mellem A og C utydeligt (svært at skelne svarmuligheder). Ikke alle ord staves korrekt i filmene, og der mangler ord i nogle tilfælde. Forstår ikke helt revisor-casen. Revisor tager kopier og dokumenterer sit arbejde, herunder kigger på lønninger. Er det ikke medtagelse af persondata og kræver evt databehandleraftale ?

  • review
    David Lerche
    Relevant kursus for alle

    Dette kursus er relevant for alle, både i forhold til at forstå hvad rettigheder man har som privatperson og tilsvarende også for alle, som i det daglige er i berøring med persondata; alt fra navn, telefonnummer, e-mail m.m. til følsomme persondata. Dette betyder at GDPR i praksis er noget alle har en fordel af at forholde sig til. Kursus kan med fordel også anvendes som awarenesstræning for virksomheder.

  • review
    Betatester25 Betatester25
    Kort og præcist

    GDPR er en svær og til tider forvirrende regelsæt at bruge, dette kursus gav en så præcis og kort gennemgang af de vigtigste elementer. Det var godt fortalt og forståeligt, samt rigtig rart at der var quiz efter hvert 'modul' Det har bestemt rejst et par spørgsmål til hvordan vi behandler personoplysninger. Der er selvfølgelig nogle ting der ville have været rart at få uddybet noget mere, men det vil være forskelligt alt efter hvilken virksomhed og hvilke data man arbejder med,

  • review
    Betatester22 Betatester22
    Lærerigt og levende onlinekursus

    Sådan arbejder du med GDPR i hverdagen - er nemt og lækkert at gå til. Der er gjort meget for at gøre et forholdsvist tungt emne letforståeligt. Jeg kunne rigtig godt lide formatet, som også er visuelt flot med levende optagelser. I det hele taget er det godt lavet, med adfærdsdesign tænkt ind undervejs, der sikrer, at du holder dig aktiveret og engageret hele vejen igennem. God vekselvirkning mellem information, små cases, refleksion og test af viden.

  • review
    Pernille Jespersen
    Godt kursus med praksisnære eksempler

    Havde lidt problemer undervejs med at kurset går i stå, så jeg skulle opdaterer browseren eller hoppe frem og tilbage mellem videoer.

  • review
    Jan Axelsen
    Godt kursus

  • review
    Palle Liebe
    Meget relevant

  • review
    Jan Lillelund
    Fint - kort og godt

  • review
    Mette Kristensen
    Gode oplysninger

  • review
    Jens Jensen
    Super godt kursus, der kommer godt rundt om grund principperne for GDPR

  • review
    Joachim Kristiansen
    God

    Det var godt, at det var gjort meget dagligdags, med virkelige udfordringer

  • review
    Søren Dahlbjerg Jensen
    Stof til eftertanke

    En øjenåbner

  • review
    Mona Jensen
    Super kursus

    god gennemgang af regler og love.

  • review
    Iben Pallesen
    GDPR

    GDPR

  • review
    Bjarne Christensen
    Jeg har styr på GDPR

  • review
    Anders Thim
    Let forståelig

  • review
    Simon Bülow
    Super flot og velstruktureret

    Super flot design og intuitivt at bruge, men spørgsmålenes formulering forivrer ofte og nogle logikker skifter fra et spørgsmål til det næste uden der gøres opmærksomt på dette. God juridisk ekspert, men lidt slesk vært/presenter - alt sammen dog leveret suverænt verbalt set!

  • review
    Ib Vitting Andersen
    T

    r

  • review
    Dorthe Boddum Kronborg
    Ok intro til GDPR

    Fin intro til GDPR med nogle konkrete eksempler. Oplever dog primært kurset som en intro, der lægger bunden for videre vidensudvikling. Kan ikke stå alene.

  • review
    Heidi Krogholm
    Tænk at GDPR kan være spændende!

    Super informativt og interessant fra start til slut.

  • review
    Helle Regine hansen
    Helle Regine Hansen, konsulent

    Godt kursus. GDPR på en let forståelig og relevant måde.

  • review
    Martin Storgaard Dieu
    Godt produceret, sagligt og informativ

    Det er et af de bedst produceret online kurser jeg har deltaget i. Det var medrivende og man fik lyst til at se næste afsnit med det samme. Jeg kunne godt have tænkt mig at kurset var gået mere i dybden med de forskellige hjelmer for hvornår man må behandle (særligt) personfølsommeoplysninger. De mellem quizzer, som var inkluderet, gav et godt indblik i hvordan man arbejder med GDPR i hverdagen og svarene på "Hvorfor skal vi beskytte persondata?" og "Hvordan beskytter vi persondata?" blev svaret på som lovet.

  • review
    Stine Steffensen
    Overskuelig og informativ