Beskrivelse af kurset:

Hvordan du behandler persondata er et stort emne, men kurset her fokuserer på at gøre det overskueligt, praktisk og relaterbart ved at tage udgangspunkt i en række problemstillinger, som du sikkert kan genkende fra din hverdag.

På kurset lærer du:
  • Hvordan du identificerer, om noget er persondata eller følsom persondata
  • Hvornår du behandler persondata, og om du har lov til det

  • Hvilke behandlingsgrundlag der findes, som giver dig grønt lys til at behandle persondata

  • Hvilke regler du skal følge, når du behandler persondata

  • Hvad du skal være særligt opmærksom på, når det gælder videregivelse af persondata, sikkerhedsbrud og sletteregler
Beskrivelse

Siden maj 2018, hvor Persondataforordningen trådte i kraft, er danske virksomheder blevet pålagt omfattende, nye og omkostningstunge retningslinjer i deres behandling af persondata. Fordi som en del af loven har virksomhederne jo ikke et valg, om de ønsker at være GDPR compliant: GDPR compliance er et lovkrav.

Måske er det derfor databeskyttelsesreglerne har fået et ry for at være svære at fortolke og besværlige at efterleve i hverdagen. Og det er netop denne problematik, der er kimen til dette kursus, fordi det stiller spørgsmålet: Hvad skal du helt konkret gøre, når du behandler persondata?

Derfor vil du i dette kursus først blive helt skarp på: Hvorfor vi har en persondataforordning, hvordan du identificerer persondata, og hvornår du behandler persondata. 
Næste skridt er, at du bliver klædt på til at navigere i, hvilket behandlingsgrundlag du kan benytte til at behandle persondata, og til slut vil du blive bekendt med den behandlingssikkerhed, du skal leve op til, når du håndterer persondata. 

For at teste din viden om GDPR er der undervejs i kurset en række quizzer, og når du består den afsluttende quiz, kan du downloade et certifikat på, at du nu er GDPR compliant.

Videoindhold

GDPR fundamentet1/4

  • Lektion1.1 Historien bag: Hvorfor har vi en GDPR lov? 4 min
  • Lektion1.2 Har du grønt lys til at behandle persondata? 1 min
  • Lektion1.3 Så hvad er persondata, og hvad er IKKE persondata? 3 min
  • Lektion1.4 Quiz til første kapitel

Behandling af GDPR2/4

  • Lektion2.1 De 6 behandlingsgrundlag, der giver dig lov til at behandle persondata 3 min
  • Lektion2.2 Forskellen på ”Samtykke”, ”Aftale/Kontrakt” og ”Legitim interesse” 5 min
  • Lektion2.3 Behandlingsgrundlag til at behandle følsom persondata 3 min
  • Lektion2.4 Quiz til andet kapitel

Behandling af GDPR i praksis3/4

  • Lektion3.1 Nu skal du arbejde med persondata i praksis 1 min
  • Lektion3.2 Oplysningspligten og myten om privatlivspolitikken 3 min
  • Lektion3.3 Behandlingssikkerhed og myten om sikkerhedsbrud 3 min
  • Lektion3.4 IT-sikkerhed og myten om den ulåste computer 3 min
  • Lektion3.5 Databehandleraftaler og myten om at videregive data 3 min
  • Lektion3.6 Sletteregler og myten om ”retten til at blive glemt” 4 min
  • Lektion3.7 Afsluttende quiz

Afslutning4/4

  • Lektion4.1 Du har et ansvar for at behandle persondata korrekt 1 min

Underviser:

Jon
Heidi Højmark Helveg Advokat

Heidi Højmark Helveg er advokat ved Synch og har en række specialer, deriblandt GDPR og persondatabeskyttelse. Heidi trækker på hendes mere end 18 års erfaring, når hun både rådgiver og underviser en række danske virksomheder omkring deres pligt til at leve op til databeskyttelsesloven. Hendes store passion for GDPR brænder tydeligt igennem, og det virker smittende på en sådan måde, at hun evner at formidle forholdsvist tungt indhold på engagerende og interessant vis. Med andre ord er Heidi dygtig til at undervise i GDPR uden at bruge en masse juridiske termer, så alle kan være med.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse
4.7
42 vurderinger
Detaljer
  • 5 stjerner bar 30
  • 4 stjerner bar 11
  • 3 stjerner bar 1
  • 2 stjerner bar 0
  • 1 stjerne bar 0
  • review
    Lilli Larsen
    GDPR

    Rigtig godt kursus, fremragende forklaringer på en kompleks lovgivning og masser af eksempler. Jeg blev meget klogere og de små quiz'er undervejs er lige i øjet. Den afsluttende test er virkelig god, det er vigtigt at læse spørgsmålene inden man svarer. Pædagogisk var det dejligt med forskellige personer, da det giver god dynamik i kurset.

  • review
    Sti Østergaard
    Godt og grundlæggende

    Kurset er meget pædagogisk opbygget, flot designet, og giver en rigtig god indføring i hvad databeskyttelse er for noget. Kurset henvender sig mest til dem, der ikke har det store kendskab til området i forvejen.

  • review
    Marianne Slot
    se tekst i feltet herunder.

    Som udgangspunkt et rigtigt fint kursus formuleret i et sprog, som næsten alle vil kunne forstå. Jeg er dog ikke sikker på målgruppen. En række af videoerne, især dem om behandlingsgrundlag mener jeg er for dybtgående til vores medarbejdere. Det vil de lade en DSO eller DPO om at vurdere. Det er vigtigere for dem, hvad de må, og hvad de ikke må i deres dagligdag. Vinklingen ind på kurset synes jeg fluktuerer lidt. Er du privatperson, er du medarbejder. Jeg er med på, at man er begge dele, men når der skiftes perspektiv, skal man lige holde tungen lige i munden. Spm. 2 i quiz to: irrelevant spørgsmål, irrelevant for den meninge medarbejder, hvor mange hjemler der findes til at behandle personoplysninger. Endvidere mener jeg, at spørgsmål 14 i den afsluttende quiz ganske enkelt er forkert. God opbygning i kurset. man mister ikke interessen undervejs. Den største udfordring er målgruppen.

  • review
    Sissel Kristensen
    Fin overordnet indflyvning i databeskyttelsesreglerne

    Det er en rigtig fin indflyvning til databeskyttelsesreglerne, der egner sig godt til mindre virksomheder, der ikke er så (person)datatunge. En virkelig positiv ting er, at fortællingen er levende med en god forklaring om, hvorfor vi har reglerne. Kurset vil også egne sig godt til frontpersonale og andet ikke-juridiske personale.

  • review
    Jan Funknielsen
    Tilbagemelding på GDPR kursus

    Professionel produceret. Logisk opbygget. Nemt at finde rundt i og har godt overblik hele vejen igennem kurset. Super med de to gennemgående værter. God kombination af "Talking head suppleret med animationer og optagelser fra kontormiljø" - jeg føler mig hjemmevant. Kompliceret juridisk stof bliver "oversat" uden juridisk sprogbrug. Jeg forstår alt hvad der bliver sagt. Fabelagtigt med cases - som ligeså godt kunne være sket / er sket, hvor jeg arbejder. Dejligt at få aflivet en del myter. I verdensklasse.

  • review
    Betatester22 Betatester22
    Lærerigt og levende onlinekursus

    Sådan arbejder du med GDPR i hverdagen - er nemt og lækkert at gå til. Der er gjort meget for at gøre et forholdsvist tungt emne letforståeligt. Jeg kunne rigtig godt lide formatet, som også er visuelt flot med levende optagelser. I det hele taget er det godt lavet, med adfærdsdesign tænkt ind undervejs, der sikrer, at du holder dig aktiveret og engageret hele vejen igennem. God vekselvirkning mellem information, små cases, refleksion og test af viden.

  • review
    Betatester30 Betatester30
    Sådan arbejder du med GDPR i hverdagen

    God formidling af vanskeligt stof, som generelt betragtes som et "nødvendigt onde", der er svært at forholde sig til og efterleve. Meget praksisorienteret. God blanding af quiz og reflektionsøvelser. Kunne godt tænke mig endnu flere eksempler, som ikke var helt så b2c vendte (hvis du laver en aftale med en vinduespudser), men derimod tog mere udgangspunkt i eksempler på arbejdspladsen. Et par steder bruger Heidi begrebet DPO - jeg er med på, at det er forkortelsen for en Data Protection Officer, men måske mange uden forhåndskendskab ikke kender til begrebet/forkortelsen. Og da I gør meget ud af forklare grundlæggende begreber i øvrigt, skaber det lidt "uro" i formidlingen, når der pludselig anvendes termer, som man ikke har stiftet bekendtskab med tidligere. Men alt i alt et rigtig godt produkt, som formidler vanskeligt lovstof på en superfin måde i et godt sprog.

  • review
    Gregers Boye-jacobsen
    En super kompakt, men overskuelig gennemgang af et komplekst emne

    Som udvikler i en virksomhed der løser opgaver for flere offentlige foretagender ,er GDPR en del af vores hverdag. Som en del af onboarding-processen skulle vi læser en persondatapolitik og en gennemgang af GDPR-reglerne. Jeg ville 100 gange hellere have set dette kursus end læse mig igennem dokumentet vi skulle læse. Kurset er delt ind i nogen rigtigt gode afsnit, og hvert emne bliver præsenteret stille og roligt, men på en meget professionel måde. Selve den visuelle del af kurset er også utroligt profesisonelt udført, og de cases der bliver præsenteret, er relevante og nogen man kan sætte sig ind i. Jeg føler mig helt klart bedre klædt på til at arbejde med persondata, og jeg er mere skarp på, hvad jeg skal være opmærksom på i mit daglige arbejde. Alt i alt et supergodt kursus, som jeg varmt vil kunne anbefale til andre.

  • review
    Betatester16 Betatester16
    Godt grundlæggende kursus i GDPR

    Jeg har lidt svært ved at bedømme, hvilken målgruppe kurset er lavet til, men det er et fint grundlæggende kursus indenfor GDPR. Det er dog meget generelt og mangler måske nogle nuancer afhængig af branche og arbejdsområde. Bl.a. gælder der særlig regler for behandling af oplysninger om børn, hvilket slet ikke bliver nævnt i kurset og hvis man agerer som underdatabehandler for andre, er der også ting man bør være særligt opmærksom på, som f.eks. skriftlige instrukser fra den dataansvarlige. Hvis vi skulle gøre brug af kurset i vores virksomhed, ville jeg fjerne 2 ting... Referencen til "GDPR loven" - væk med den - det er ikke en lov, men en forordningen og begrebsforvirringen er en af de små ting, der for alvor kribler i fingrene på GDPR kyndige. Dernæst så nævnes der i afsnittet "myten om videregivelse af data", at man bare skal slette data, når man ikke længere har saglig begrundelse for at behandle dem - det bør uddybes. Man må aldrig bare slette data, som underdatabehandler har man f.eks. pligt til at tilbagelevere oplysningerne først, hvis kunden ønsker det. Kurset er bestemt ikke kedeligt og de viste scenarier med bl.a stasi og CV'et, der flyver ud af vinduet er meget relaterbare. Og så har den mandlige "fortæller" en vildt behagelig stemme, hvilket betyder meget, når kurset er langt :)

  • review
    Sofie Vincentzvedtofte
    Let tilgængelig materiale, der giver et grundlæggende indblik i GDPR

    Jeg synes, det er et super fint værktøj til at forstå rammerne omkring GDPR. Det er let tilgængeligt i en travl hverdag, og kan sagtens tages/ses i mindre bider. Bredt indblik Kurset giver tilpas berøring med områdets mange elementer, og bevæger sig på et niveau, hvor det bliver muligt at omsætte den opnåede viden til praksis i egen hverdag. Eksemplerne er mangeartede og skaber - for mig - de rette visuelle billeder til at jeg kan huske indholdet og oversætte til min dagligdag. Et hurtigt opslagsværk Kurset fungerer også senerehen som et godt opslagsværk. Videoerne er tilpas afgrænsede til at du hurtigt kan få viden om/genopfrisket et specifikt område - dét synes jeg er ekstra godt i en ofte travlt arbejdsdag. Anbefales som introduktion til GDPR Kurset vurderer jeg vil give de fleste den rette viden til at overholde GDPR i hverdagen. Du går afsted med det nødvendige indblik til at overføre retningslinjerne til egen kontekst.

  • review
    Claus Thomsen
    Anmeldelse af "Sådan arbejder du med GDPR i hverdagen"

    Kurset er let forståeligt, brudt ned i mindre dele, der gør GDPR meget overskueligt. I løbet af kurset kom jeg til at tænke på operation X, der benytter sig af samme kameraføring, underlægning og opbygning hvilket øger fokus hos modtageren. Quiz'erne var tydelige og havde en go' blanding af rå fakta spørgsmål og spørgsmål som krævede mere omtanke. Da den første refleksionsopgave kom var jeg i tvivl omkring man skulle trykke på en af de 3 muligheder, det var ikke tydeligt nok at man fik det rigtige svar foræret. Kunne også godt have brugt måske 10 sekunder mere på refleksionerne da jeg synes de var rigtig gode. Generelt var jeg meget "underholdt" og havde ikke på noget tidspunkt lyst til at forlade kurset eller sætte på pause.

  • review
    Ann Karlslund
    I det store og hele - meget fint

    Jeg var glad for/imponeret over - videoer og animationer - eksemplerne i oplæggene: pædagogiske og relevante. Der kunne godt være flere - afvekslingen mellem kursusleder og advokat - gode quizzer Jeg savnede lidt flere grafiske fremstillinger, fx i afsnittet om behandlingsgrundlagene

  • review
    Betatester14 Betatester14
    God opbygning af e-learning

    Helt overordnet - Gør det nemt / god ide med lidt historik / en god værktøjskasse. En god, fornuftig og overskuelig opdeling af emner Opfølgning via spørgsmål (rigtig godt). Opsummering bravo. Gode og forståelige forklaringer (pædagogisk). og ikke mindst rigtig godt med den sidste test. Overvej følgende: Lad være med at oplyse at GDPR er svært her kan man få tilhørende til at blokerer. Mange tak for et godt kursus

  • review
    Michael Due
    Godt kursus - Kort og præcist - Mangler lidt nytænkning

    Alt i alt et fint kursus, hvor materialet bliver formidlet på en måde hvor alle kan være med. Savner dog at der bliver bragt noget nyt på bordet fra GoLearn, et spil eller andet, somr kunne formidle tingene på en ny og anderledes måde end blot videoer, efterfulgt af quiz spørgsmål... Men videoerne er gode og formidler informationerne så kort og præcist, som man nu kan med GDPR.

  • review
    Martin Storgaard Dieu
    Godt produceret, sagligt og informativ

    Det er et af de bedst produceret online kurser jeg har deltaget i. Det var medrivende og man fik lyst til at se næste afsnit med det samme. Jeg kunne godt have tænkt mig at kurset var gået mere i dybden med de forskellige hjelmer for hvornår man må behandle (særligt) personfølsommeoplysninger. De mellem quizzer, som var inkluderet, gav et godt indblik i hvordan man arbejder med GDPR i hverdagen og svarene på "Hvorfor skal vi beskytte persondata?" og "Hvordan beskytter vi persondata?" blev svaret på som lovet.

  • review
    Betatester4 Betatester4
    Glimrende kursus

    Det var et glimrende kursus. Det mangler dig lidt mere om billeder. Eks. forskellen på portræt og situationsbilleder. Og så er referencen til Nazisterne og DDR skam rigtig nok, men GDPRs udgangspunkt er jo ikke at hindre diktaturer i at indsamle personoplysninger, så måske nogle mere nede på jorden eksempler er at foretrække. Og regeringer kan jo også via retskrav stadig få fat i data om dig.

  • review
    Laura Thormar
    Udbredelse af viden om GDPR er I trygge hænder i videokurset: Sådan arbejder du med GDPR i hverdagen

    Indbydende og brugervenlig videokursus afliver myter om GDPR-lov. Videokurset er lækkert indpakket, velstruktureret og tydeligt tilegnet kursistens behov for at forstå og handle efter loven i hverdagen på arbejdet. Kursets force er den fint afstemte balance mellem forklaring af centrale elementer i loven, quiz og refleksions spørgsmål, hvilket gør, at man som kursist hele tiden får afprøvet, om man har forstået den viden, som er blevet formidlet. Længde og udvalg af begreber om GDPR som forklares virker overbevisende. jeg har dog på fornemmelsen, at især spørgsmålet om databehandling med hjemmel i "legitim interesse" er mere kompliceret end som så. Derfor kunne jeg forestille mig, at der kunne komme behov for en uddybende video med case-eksempler og svar på hvordan disse sager er juridisk bedømt.

  • review
    Christina Grønvaldt
    Meget professionelt

    Meget klar og præcis information., som gav mig stor indsigt i GDPR. Heidi formåede at forenkle det komplekse.

  • review
    Jane Olgariggelsen
    Godt og informativt kursus - med mange gode konkrete eksempler.

    Kurset har en god og overskuelig struktur - med høj kvalitets videoer og setup. Man bliver først godt igennem emnerne med fine quizzer og reflkektionsopgaver. Det er kompliceretde emner og derfor er der steder, hvor man skal være opmærksom og måske stoppe videoerne og reflektere over egen hverdag, for at få noget konkret på det der bliver fortalt, for at kunne huske det.

  • review
    Lone Williumsgårdpetersen
    Det er et godt kursus på et overordnet niveau med baggrunden for hvorfor loven er der - og hvordan den skal forstås og hvad det så indebærer.

    Nemt forståeligt og let tilgængeligt materiale - men måske forventer man mere materiale om hvad man gør og hvordan man kommer igang.

  • review
    Mille navn
    Hurtigt kursus og nemt at relatere til ens daglige arbejdsopgaver

  • review
    Betatester13 Betatester13
    GDPR

    Med et så "tungt" emne som GDPR, kunne man godt frygte at dette kursus, ville blive uinspirerende. Jeg sidder med den modsatte følelse. Virkelig godt sat op teknisk og "redaktionelt" og godt med de løbende opsummeringer.

  • review
    Betatester26 Betatester26
    GDPR Kursus

    Generelt et meget fint kursus, som berører de vigtigste emner og omsætter dem til praktiske situationer, man kan forholde sig til, i stedet for blot at tale om juraen bag. Fin længde på de enkelte moduler og en god underviser.

  • review
    Erik Sommer
    Godt gennemarbejdet GDPR kursus

    Det er et godt gennemarbejdet GDPR kursus med en god blanding mellem teori og praksis. Quiz er altid godt og fint at man kan tage dem igen. Refleksion øvelserne er godt indarbejdet og giver en god afveksling i forhold til quiz. Det eneste som jeg savner er flere handouts af materiale. Kunne godt tænke mig at have nogen checklister.

  • review
    Betatester25 Betatester25
    Kort og præcist

    GDPR er en svær og til tider forvirrende regelsæt at bruge, dette kursus gav en så præcis og kort gennemgang af de vigtigste elementer. Det var godt fortalt og forståeligt, samt rigtig rart at der var quiz efter hvert 'modul' Det har bestemt rejst et par spørgsmål til hvordan vi behandler personoplysninger. Der er selvfølgelig nogle ting der ville have været rart at få uddybet noget mere, men det vil være forskelligt alt efter hvilken virksomhed og hvilke data man arbejder med,

  • review
    David Lerche
    Relevant kursus for alle

    Dette kursus er relevant for alle, både i forhold til at forstå hvad rettigheder man har som privatperson og tilsvarende også for alle, som i det daglige er i berøring med persondata; alt fra navn, telefonnummer, e-mail m.m. til følsomme persondata. Dette betyder at GDPR i praksis er noget alle har en fordel af at forholde sig til. Kursus kan med fordel også anvendes som awarenesstræning for virksomheder.

  • review
    Kathrine Thygesen
    Super godt kursus! Simpelt og gennemført

    Super godt og simpelt kursus i GDPR! Det tager dig igennem de mest væsentlige emner og kommer med gode eksempler fra hverdagen. Professionelt og lækkert sat op - med gode undervisere. Alle burde igennem det her kursus.

  • review
    Martin Fredslund
    Oplysende, klart formidlende, veltilrettelagt

    God gennemgang af GDPR, med praktiske eksempler fra hverdagen. Gør ikke seeren til ekspert indenfor GDPR, men kan absolut anbefales til alle medarbejdere som grundlæggende gennemgang af rettigheder, pligter og faldgruber. Kurset når ikke at blive kedeligt, da det er veltilrettelagt; Der fokuseres på det væsentlige og hvordan det skal bruges i praksis.

  • review
    Betatester12 Betatester12
    Godt formidlet og relevant

    Helt igennem professionel og tilgængelig læring.

  • review
    Nadia Khattab
    Let tilgængeligt GDPR kursus

    På dette kursus kan alle være med. Man får en god overordnet indføring i emnet, og de brugte eksempler giver god mening i forhold til udfordringer, man som medarbejder kan stå i.

  • review
    Maria Bertelsen
    Praksisnært og underholdende

    Kurset er super simpelt, let at forstå og meget praksisnært. Det giver SÅ god mening, med de eksempler der er nævnt. Jeg er selv blevet undervist i GDPR i forbindelse med mine studier, men det her er da meget mere lige til end den jura-undervisning jeg tidligere har fået. Setuppet er super professionelt og der er ikke "sparet" på noget - du bliver som kursist ført godt gennem de enkelte dele, og der er virkelig gjort noget ud af videoerne.

  • review
    Betatester40 Betatester40
    Velformidlet af et så kompleks emne !

    Utrolig velformidlet trods sådan et kompleks emne. De grafiske illustrationer underbygger simpelthen utrolig godt, og skaber en kontinuerlig interesse for at forsætte med kurset. Well done - GoLearn og Heidi Højmark Helveg. 5 ud af 5 stjerner *****

  • review
    Betatester5 Betatester5
    Informativt og forståeligt

    Godt kursus, der giver nogle "leveregler" som man let kan implementere i sit arbejdsliv. Gode undervisere, der talte tydeligt og professionelt.

  • review
    Betatester17 Betatester17
    Forslag

    God vekslen mellem video, tekst og quiz - god måde at lære på. Forslag til væsentligt punkt er ved brud på personoplysninger - hvad skal man så gøre.

  • review
    Betatester29 Betatester29
    Nemt, overskueligt og let forståeligt GDPR kursus

    Kurset er fuldt med gode relevante eksempler og reflektion for deltageren. Dejligt at det er opdelt i mindre afsnit med en kombination af test og praktiske eksempler. Det er et kursus som kan ses flere gange og gerne gentages over tid, så man sikre løbende fokus på GDPR i hverdagen. God energi og miks af forskellige personer og situationer gør det spændende at se på. Bestemt et kursus der kan anbefales til alle også til dig som privatperson.

  • review
    Mads Vestergaard
    God og brugervenlig platform

    God og brugervenlig platform med gode træningsvideoer. Ideel grundtræning indenfor GDPR.

  • review
    Betatester28 Betatester28
    godt kursus

    Informativt, godt visuelt, man får lyst til at se mere - og vigtigt: det er ikke kedeligt.

  • review
    William Irving
    Super godt kursus

    Jeg synes overordnede at det er en rigtig god og pædagogisk gennemgang af GDPR. Den bedste jeg har set indtil videre. Tak for det!

  • review
    Betatester33 Betatester33
    Sonja Jørgensen

  • review
    Simon Bülow
    Super flot og velstruktureret

    Super flot design og intuitivt at bruge, men spørgsmålenes formulering forivrer ofte og nogle logikker skifter fra et spørgsmål til det næste uden der gøres opmærksomt på dette. God juridisk ekspert, men lidt slesk vært/presenter - alt sammen dog leveret suverænt verbalt set!

  • review
    Betatester6 Betatester6
    Godt overblik, flot format og gode quizzer

    Alt i alt et rigtig godt værktøj til at sikre awareness blandt virksomhedens medarbejdere. Videoerne er skåret ind til benet, og giver et godt overblik i et sprog, som alle kan forstå. Der er quizzer undervejs, som er gode til at fastholde deltagerens koncentration og interesse. Det samlede materiale kommer omkring mange hverdagssituationer, som de fleste medarbejdere kan nikke genkendende til, og derfor er GoLearn kurset et godt supplement til virksomhedens øvrige GDPR arbejde.

  • review
    Martin Stockfleth
    Glimrende

    Et godt kursus hvor komplekse lovgivninger bliver gjort let forståeligt. Gode eksempler som man kan forholde sig til.