Beskrivelse af kurset:

Vil du gerne være fortrolig med Microsoft Office Excel program, så du hurtigt og rutineret kan arbejde effektiv med eksempelvis Excel budgetter, er dette online Excel-kursus til dig.

På kurset lærer du:
 • De grundlæggende færdigheder, du skal bruge for at kunne arbejde i Excel
 • Hvordan du opretter et budget fra bunden, hurtigt og smart
 • At implementere mere avancerede elementer til dit budget som autoformater og celletypografier
 • Hvordan du udskriver dit budget, så det bliver overskueligt og læsevenligt
Beskrivelse

Excel-programmet er et effektivt og anerkendt databehandlings-program, og programmets mange muligheder er nærmest uendelige.

Derfor anvendes programmet også på de fleste arbejdspladser som det gængse afrapporterings-program.

Er du ny i Excel, kan de utallige muligheder måske virke overvældende. Heldigvis vil Excel-eksperten, Ernst Lohse, i dette kursus lære dig at arbejde effektivt med de grundlæggende funktioner i programmet.

Dette kursus er derfor for dig, der:

 • Gerne vil blive fortrolig med Excel programmet og dets mange muligheder.
 • Ønsker at lære den bedste og smarteste måde til, hvordan du benytter Excel til at formidle tal, salgsresultater og budgetter på en professionel måde.

 
Når du er færdig med kurset, vil du have et godt og grundlæggende kendskab til Excels funktioner og være i stand til at oprette og visualiserer data i eksempelvis budgetter.

Forudsætninger

Dette er et grundlæggende kursus, og derfor er der ikke behov for at have et indgående kendskab til Excel i forvejen.

Videoindhold

Kom godt i gang med Excel1/5

 • Lektion1.1 Dette lærer du i grundkurset i Excel 1 min
 • Lektion1.2 Download område
 • Lektion1.3 Sådan fungerer Excel: Kort gennemgang af de grundlæggende funktioner 7 min
 • Lektion1.4 "Fyldhåndtag" - et uundværligt værktøj, når du laver regneark 7 min

Effektiv markering og navigation2/5

 • Lektion2.1 Sådan indsætter du nemt nye kolonner i dit ark 9 min
 • Lektion2.2 Navigér mere effektivt - og indsæt din første formel 12 min

Enkel formatering af dine data3/5

 • Lektion3.1 Pift udseendet på dine tabeller op med celletypografier 5 min
 • Lektion3.2 Så nemt er det at arbejde med procenttal, datoer og valuta 11 min

Få bedre overblik over dine (store) regneark4/5

 • Lektion4.1 To simple funktioner, der gør det lettere at overskue dine data 4 min
 • Lektion4.2 Sådan undgår du problemer, når du udskriver dit regneark 9 min

GoLearn-certifikat5/5

 • Lektion5.1 Bliv certificeret

Underviser:

Jon
Ernst Lohse Microsoft Excel ekspert

Ernst Lohse ejer og driver XL Kompetence, som er en kursus- og konsulentvirksomhed med speciale i Microsoft Excel. Ernst har mere end 30 års erfaring i at arbejde med og undervise i regnearksprogrammer. Derfor findes der ikke en mere kompetent og dygtig underviser i Microsoft Office pakkens Excel program. Igennem sin karriere som lagerchef, underviser, konsulent, projektleder, Salgs og marketingchef, IT- direktør og adm. direktør har han opnået en høj grad af brugerfaglig indsigt og kompetence, som gør at hans kurser opleves nærværende og relevante.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse
4.7
123 vurderinger
Detaljer
 • 5 stjerner bar 72
 • 4 stjerner bar 26
 • 3 stjerner bar 2
 • 2 stjerner bar 0
 • 1 stjerne bar 0
 • review
  Vagn Stig Davidsen
  Exel

  Meget godt grundkursus

 • review
  Jesper Ranch nielsen
  Fint kursus

 • review
  Jens Amorsen
  Super grundlæggende præsentation af excel

 • review
  Jørn Mortensen
  ok

  ok

 • review
  Maria Tipsmark
  Havde ikke planer om at lære noget nyt

  Men fik nogen tricks der nok skal spare mig for meget arbejde i det lange løb, dog var 1 af spørgsmålene til certificering lidt sjovt udformet

 • review
  Marianne Kronholm
  Godt kursus

 • review
  Bo Kristensen
  Super kursus!

  Ernst er super god til at holde en i hånden hele vejen rundt, det er lidt som at være på Excel eventyr med Troels Kløvedal. Selve siden er dog en smule langsom og for en helt nybegynder, som mig, havde det været rart med et "ark" man kunne downloade, således at man selv kan følge Ernst step by step - men det er små ting.

 • review
  Jesper Seeberg
  Online kursus

  Man får de generelle info, men jeg mangler at man kan sidde med et regneark ved siden af som man selv kan taste i. Men alt i alt et godt kursus

 • review
  Henrik Bygum
  Lige til, simpelt og godt fremført

  Tak for gennemgangen. Meget pædagogisk (på den gode måde), nemt at forstå og følge med.

 • review
  BOBO ApS
  Rigtig godt begynderkursus

  Først må jeg starte med at sige at underviserens stemme er vigtig for at fastholde mig og Ernst fanger mig fra start til slut med hans meget behagelige stemme. Tempoet fungerer også rigtig godt for mig der ikke har så meget mere end alm. begynderviden på området. Der er mange rigtig gode fif og specielt er jeg rigtig glad for arket med genvejstaster som man får som pdf. Dog savner jeg nogle små opgaver undervejs så man får alt det nye ind under huden og så har jeg lidt svært ved at fange hvilke svar der accepteres som korrekte under certificeringen da der i hvert fald et sted er mere end en svarmulighed der er korrekt.

 • review
  Jens Amorsen
  Super godt!

  Et rigtig godt basis kursus i excel som giver nogle gode fif til hvordan man hurtigere 'kommer igennem'. Jeg er ikke en haj til excel og laver meget manuelt excel arbejde, specielt med brug af musen. Men efter dette kursus og de fif (smarte genvejstaster og formler) jeg lærte, vil jeg nu kunne spare en hel del tid. Ernst er virkelig god til at forklare og lære fra sig - han ved hvornår han er nødt til at gentage et råd for at man forstår det :)

 • review
  Thorbjørn Chakravarty
  Heidi Bille

  Et rigtig godt all-round begynder kursus. Grundigt og i små bidder, der er til at gå til. Ernst er god til at forklare, stille og roligt.

 • review
  Monika Madsen
  Godt grundkursus

  God og pædagogisk gennemgang af nogle basisfunktioner i Excel og selvom jeg har arbejdet en del i Excel, så fik jeg alligevel nogle gode tips til at gøre tingene hurtigere. Jeg synes dog, at det er irriterende at man hele tiden skal klikke videre og så mangler jeg muligheden for at prøve det man lærer.

 • review
  Martin Frisch
  Det gør ondt med så mange AHA-oplevelser i et begynderkursus

  Har arbejdet med excel i 10 år med bla. budgetter og overskueliggøre databaser, men kun som en sideting til mit kernearbejde. Dette kursus kunne have sparret mig timevis af arbejde. Fortælleren er pædagogisk således at alt bliver let forståeligt. Jeg vil anbefale arbejdsgivere at tilbyde dette kursus til deres medarbejdere hvis de har berøring med excel eller kunne drage fordel af at have berøring med excel, for det skræmmer altså ikke nogen væk men åbner derimod øjnene for hvor fordelagtigt excel er. Venlig hilsen/ Martin Frisch

 • review
  Bo Kristensen
  Godt kursus

  Alt i alt er der et rigtig godt kursus som kommer igennem en masse af de grundlægende funktioner i Excel, dog var det lidt irriterende at hver gang Ernst tastede på sit tastatur "dunrede" det i mikrofonen

 • review
  Marianne Kronholm
  Fint begynderkursus

  Selvom jeg synes, jeg har ret godt styr på mine Excel-evner - så var der alligevel nogle rigtigt fine små tips og tricks at hente. Underviseren er meget behagelig at lytte til, og det er nemt at følge med i undervisningen. Jeg vil klart anbefale, at man tager sig tid til at gennemse videoerne - også selvom man er skarp i Excel.

 • review
  Maria Tipsmark
  Godt content , men mulighed for forbedring af platform

  Alt alt et rigtig godt kursus. Egentlig tænkte jeg at jeg havde fint styr på grundlæggende excel og ikke havde brug for dette kursus. På trods af det har jeg lært mange rigtig gode “småting”, der kan være med til at effektivisere hvordan jeg bruger excel. Derudover lægger kurset en god grund for at gå videre til de næste kurser med mere avancerede funktioner. Selve undervisningen har jeg ikke så meget til. Ernst er rigtig dygtig og pædagogisk. Derudover er det rigtig godt at det er delt op i små dele så man nemt kan gå ind og finde det, hvis man har brug for at se noget specifikt igen. Til selve platformen har jeg dog et par ting: - Kunne godt bruge mulighed for offline video - Ville være fint hvis der var arbejdsfiler man kunne downloade og springe ind i - Transkription af video der kan køre under ville være rart - Siden er responsiv, hvilket jo er fint, men jeg kunne godt tænke mig at videoen placerede sig lidt mere centralt på siden når man ændrer størrelsen på browseren på desktop, således at man kan have den splittet op med halvdelen af skærmen som excel ark, og halvdelen som video så man kan følge med. Det afhænger selvfølgelig af skærmstørrelse om det er et problem, men på min 13 tommer laptop bliver det ikke rigtig godt på grund af sidebaren der insisterer på at være der på siden. - Dertil kommer at picture in picture på Mac med fordel kunne understøttes, omend det er af mindre betydning. Samlet set er undervisningen rigtig god, platformen fungerer også rigtig godt, men der er plads til at gøre den endnu bedre.

 • review
  Bo Kristensen
  Hurtigt og godt

  Videoerne er korte og rimelige lige til. Dog var det en stor glæde for mig at jeg kunne sætte hastigheden op, på den måde tog det omkring 40 min at gennemføre den første time. Jeg savnede lidt at videoerne var konsekvente med hvornår den viste tasterne der blev omtalt eller trykket. Quizen til sidst oplevede jeg som ret dårlig. Med enten upræcis formulering eller trick spørgsmål. Det virker ikke relevant at give flere svar muligheder der løser problemet, men som måske ikke i den ordlyd der spørges om. Fx bruger Ernest mere tid på at tale om genvejen ctrl+p til at komme ind til sideopsætning, end han taler om at den ligger under fanen "sidelayout". Det virker for mig for tilfældigt. Jeg blev nød til at tage testen adskillige gange for at få det rigtigt, fordi jeg simpelthen ikke viste hvad der var der præcist blev spurgt til. Men Jeg lærte noget, og går da også fluks igang med den næste video. så jeg vil stadig anbefale det til andre.

 • review
  Mads Christensen
  Det er et rigtig godt begynderkursus, som jeg varmt vil anbefale

  Selvom jeg har arbejdet en del i Excel lærte jeg nye funktioner, jeg ikke kendte til. Specifikt var det super med genvejstasterne, autoformater og de mange muligheder til at få pæne dataudskrifter. Det var meget brugbart. Underviseren er pædagogisk, har en meget behagelig stemme og et rigtig fint tempo. Jeg havde ikke mulighed for at tage certificeringen. Det ville jeg ellers gerne have gjort. Fire stjerner som bliver til fem, når den sidste certificeringsdel er på plads. :-)

 • review
  Monika Madsen
  Mikael Wethelund

  Fint begynderkursus til nye brugere i Excel. Dog meget basis, så brugere med bare lidt kendskab vil hurtigt finde meget "indlysende": Sumfunktion, træk data fra en celle til næste, indsæt kolonne/række mv. Men som introduktion til nye brugere i Excel kan det klart anbefales. Husk at sidde med eget Excelark undervejs, og "følg med" ved at gøre det parallelt med gennemgangen.

 • review
  Marianne Kronholm
  God hjælp og tips

  Den Excel viden man opbygger på de fleste videregående uddannelsen er begrænset. Her synes jeg virkelig jeg lærer nogle gode tips og tricks allerede i det første kursus. Jeg har taget de 2 første Excel kursuser og er bestemt ikke færdig. Alle kan være med. Jeg vil råde folk til at stoppe filmen en gang i mellem og lige repetere hvad Ernst har gennemgået. Det hjælper med noget af det der er lidt mere kringlet.

 • review
  Casper Grønholdt
  Godt og forklarende begynderkursus

  Som mangeårig Excel bruger og med et bredt kendskab til Excels funktioner, så kommer der alligevel nogle små gode fif, som bare viser Excels mange muligheder. Kurset er i et godt tempo og med en behagelig stemme. Det er også super at det er små korte videoer, således en kursusdeltager kan gå tilbage til et specifikt emne, hvis der er behov for gentagelse. OG stor ros til brug af genveje i kurset, da jeg er selv kæmpe fan af genveje, og bliver altid lidt træt når jeg oplever overdreven brug af mus i Excel, så det er helt godkendt, og netop genveje er en af de små detaljer, som betyder meget i hverdagen.

 • review
  Janek Nilsson
  Supergodt begynder/genopfrisker-kursus

  Fine tips og gode forklaringer på de forskellige funktioner. Det genopfriskede MEGET gammel viden og gav nye gode tips. Ærgerligt at skærmen gik i sort, hver gang en lektion var færdig.

 • review
  Roulunds Aps
  ... også en rutineret excel bruger kan samle et par tricks op

  Har netop gennemført GoLearn Microsoft Office kurset: 'Grundkursus i Excel'. Fin systematisk gennem af basisfunktionerne, hvor også en rutineret excel bruger kan samle et par tricks op, der gør arbejdet med Excel mere effektivt.

 • review
  Monika Madsen
  Designer

  Super pædagogisk fortalt - fik lyst til at få skik på mine excel ark- jeg arbejder dog På mac så menuerne var ikke til stor gavn- laver i kursus til mac også?

 • review
  Thomas Winther
  Hurtig men ganske Informativ kursus

  Fik en ganske hurtig og meget lærig introduktion til de mest almindelige muligheder i Excel. Særlig var gennemgangen af de mange genvejstaster, meget værdifuldt. Ernst var rigtig god til at vise og forklare i en meget pædagogisk tone og en rigtig passende videolængde på emnerne. Quizen til sidst blev jeg dog nød til at prøve gentagne gange, muligvis pga. de var fomuleret som trickspørgsmål eller fordi jeg tog udgangspunkt i hvad jeg havde lært, skulle være smartest at gøre, frem for hvad svaret egentligt tilstrækkeligt kunne være.

 • review
  Maria Tipsmark
  Tidsbesparende fif - selv for erfarne brugere

  Selv efter årtiers brug af Excel, bliver man overrasket over, at Ernst alligevel formår at trylle nogle virkelig brugbare genveje op. Jeg kiggede egentlig kun på grundkurset for at se, hvilket niveau, jeg kunne starte på, men skal da lige have set alle videoerne igennem. Det er tilmed pædagogisk og i et behageligt tempo og sprog. Det er én frit for, om man vil pause videoen og efterprøve læringen på eget excel-projektmappe ved siden af, eller om man ser video Dog kunne jeg godt bruge, at den embedded video var lidt større på skærmen, da det er rart at kunne følge med i venstre kolonne, hvilket emne eller hvor langt man er nået i kurset.

 • review
  Bo Kristensen
  Meget anvendeligt

  Rigtig godt kursus. Der var en rød tråd igennem hele videoen, og flere elementer var meget brugbart, selvom jeg selv synes, at jeg er en erfaring bruger af Excel.

 • review
  Thorbjørn Chakravarty
  Rigtig godt kursus

  Jeg ville gerne lære at lave et budget i Excel og det lærte jeg - ovenikøbet nemt og hurtigt! Jeg synes det var alle pengene værd og kan varmt anbefale det til andre :)

 • review
  Pia Klement
  Bliv fortrolig med de vigtigste funktioner i Excel

  Super godt

 • review
  Shaista Habib
  Grundkursus

  nem og overskulige.

 • review
  Lisa Hyldgaard
  Kort og godt

 • review
  Thomas Lautrup
  Functional Lead

  Som erfaren bruger, lærer jeg også noget nyt. Alt sammen forklaret super godt.

 • review
  Bo Kristensen
  Regnede ikke med at lære noget nyt....

  Syntes egentlig at jeg havde rimelig styr på det basale i Excel - men nej. Der var mange små tricks jeg ikke kendte. Tak!

 • review
  Janek Nilsson
  Varemodtager

  Utrolig nemt at gå til. Meget brugbart.

 • review
  Anna-Kathrine Nielstrup Thygesen
  Kurt Bak

  Godt grundkursus hvor Ernst forklarer hvordan Excel er opbygget. Øvede kan også lære nogle tricks.

 • review
  Lea Skov Lindbæk
  Godt grundkursus

  Rigtig godt grundkursus til Excel med en masse gode fifs. Mangler dog at der bliver henvist til Mac genveje under kurset.

 • review
  Lindanørholt Jensen
  Bliv fortrolig med de vigtigste funktioner i Excel

  Fint kursus, har lært et par nye funktioner.

 • review
  Egon Jensen
  gør min hverdag nemmere

 • review
  Jens Amorsen
  Rigtig godt sted at starte

  selv for relativt øvede er der gode fif at hente

 • review
  Jens Amorsen
  Fint begynder kursus

  Et fint begynderkursus, der giver dig redskaber til at arbejde i Excel med det samme. Ernst er en dygtig og rolig formidler. Han er inspirerende og motiverende, og bruger ikke lang tid på unødvendig information. Kurset er præget af inspiration til gode arbejdsgange og praktiske genveje - selv den rutinerede Excelbruger kan lære et par gode fif til at optimere arbejdet med data i Excel.

 • review
  Maria Tipsmark
  Pædagogisk og kompetent

  Der var en fin rød tråd igennem hele præsentationen og det var nemt at være "elev". Nyttig viden blev kombineret med små fif og genvejstaster. De grundlæggende elementer blev gennemgået i et meget passende tempo og sværhedsgrad. Det var fint med en valgfri quiz til slut, for dem, der ønsker at vide, hvor meget der "hænger" ved.

 • review
  Roulunds Aps
  Godt begynderkursus

  super godt begynderkursus som giver et godt overblik og en masse små fif. Selv om man har arbejdet i excel kan man sagtens lærer noget. Jeg savner dog en "spol tilbage 15 sek" knap og nogle praktiske opgaver

 • review
  Thor Lundehøj
  Super gennemgang af tidsbesparende tricks

  Jeg har arbejdet en del i Excel, men efter denne gennemgang er der uden tvivl en del ting der bliver nemmere og derved også en del tid at spare. Tænkte som udgangspunkt, at jeg ikke behøvede dette kursus, men jeg fik klart valuta for pengene. Behagelig stemme og rolig gennemgang.

 • review
  Janek Nilsson
  Godt grundlag for effektivt at arbejde med Excel

 • review
  Mads Nørskov
  Mange brugbare tips. Virkelig godt

  Selvom jeg har arbejdet mange år med Excel, så gav kurset mig mange AHA oplevelser, og jeg har lært mange nye tips, som vil gøre mit arbejde med Excel meget nemmere.

 • review
  Lea Skov Lindbæk
  Godt sammensat

  Har arbejdet en del i Excel, men har altid siddet med følelsen af at der er steder hvor man må kunne gøre det smartere. Det viser sig at jeg havde ret :-) Ernst er enormt dygtig til at forklare så alle forstår.

 • review
  Rosa Moth-lund
  fint

  der mangler øvelser undervejs og nogle ting, fx det med at gå frem og tilbage i markerede celler ser ikke ud til at stemme overens med det der bliver sagt og det man kan vælge i quizzen, det samme med datoen.. Men ellers meget forståeligt

 • review
  Tomas Lund
  Fungere OK

 • review
  Maria Tipsmark
  Pædagogisk og fin præsentation

  Rigtig god, og meget pædagogisk introduktion! Af en øvet underviser, det mærkes tydeligt :-)

 • review
  Michael Larsen
  super gode fif

 • review
  Lea Skov Lindbæk
  Grundkursus:bliv fortrolig ....

 • review
  Janek Nilsson
  Begynder kursus til alle

  Ernst er yderst kompetent til at forklare de aller vigtigste elementer i Excel. Med en behagelig stemme og step by step løsning, virker det overskueligt og lige til. Jeg kan ikke rigtig sætte et finger på kurset andet end at man skal huske at se aller sekvenser og samtidig gøre hvad Ernst giver besked på, så man har in hands erfaring.

 • review
  Marianne Kronholm
  God introduktion til Excel

  Super god introduktion til de grundlæggende funktioner i excel. Også selvom man er en habil bruger af excel er der fif at hente. Meget behagelig stemme at skulle lytte til, og god måde med de små videoer.

 • review
  Monika Madsen
  Godt kursus

  Selvom jeg bruger Excel til hverdag, var der stadig meget brugbart - især genvejstasterne.

 • review
  Michael Clausen
  rigtigt godt og til at forstå

 • review
  Martin Frisch
  Gør ondt at et beynderkursus er fyldt med AHA-oplevelser

 • review
  Jens Amorsen
  God, rolig og forståelig introduktion

  Jeg opdagede, mange gode genveje og funktioner i Exel. Jeg har hidtil kun brugt Exel ud fra princippet "learning by doing", så kurset var et syvmileskridt og samtidig svar på mange af mine usagte spørgsmål. Jeg vover at gå videre, for at se hvad der må gemme sig i de næste Exel-kurser.

 • review
  Bo Kristensen
  Legende let og overskueligt

  Rigtig god og overskuelig gennemgang af grundfunktionerne i Excel. Man kan hele tiden følge med på skærmen, underviser er meget levende og pædagogisk i sin præsentation, og layoutet er vildt lækkert at se på det. Særligt er jeg glad for opdelingen i små videoer med hver sin overskift og klar angivelse af varigheden. Det gør videoen meget overskuelig at gennemføre, og fungerer perfekt til at kunne gå tilbage og finde den funktion, man liiige sidder og har brug for at få gentaget.

 • review
  Maria Tipsmark
  Rigtig godt kursus - men manglende Mac-fokus

  Jeg oplevede kurset som værende meget lærerigt. Udover at genopfriske nogle grundlæggende ting, som jeg havde glemt, lærte jeg herudover også nogle fifs, som jeg aldrig før havde skænket en tanke, men som absolut vil gøre mit fremtidige brug af Excel nemmere og langt mere effektivt. Ernst opretholder et passende tempo og er god til at identificere faldgruber. Når det er sagt, ville jeg gerne have set, at han undervejs havde forholdt sig mere til, hvordan genveje mv. adskiller sig på en Mac fremfor en Windows-computer. Derfor ikke topkarakter - men alt i alt dog et rigtig godt kursus.

 • review
  Janek Nilsson
  Brugervenligt og brugbart - med gode genveje

  Superfint kursus med lidt anderledes tilgang end andre oplæg, jeg har oplevet. Nemt at følge med på de korte videoer og følge den samme case. Godt med fokus på genvejstaster og visning af flere muligheder. Lidt højt niveau/for kort gennemgang hvis man er helt grøn og aldrig har set Excel før. Mangler en opgave til sidst, så man selv kan prøve at taste. Og som flere nævner i deres anmeldelser - udfordringer mht Mac - det ville være rart, hvis genveje til Mac blev nævnt eller kunne det være et helt kursus for sig selv?

 • review
  Janek Nilsson
  Fantastisk kursus.

  Jeg vil selv mene at jeg har et fornuftigt kendskab til Excel, men har fået en masse gode fif tips og tricks.. vil anbefale kusus til andre, samt anbefale at bruge dobbelt skærm hvor man kan gører det efter på den anden skærm i Excel hvad Ernst viser

 • review
  Johan Thybo
  Givende kursus

  Et godt kursus for alle. God og grundig vejledning til hvordan de mest basale værktøjer bliver brugt i Excel. Undervisningen er i et tempo, som er nemt at følge med i. Efter kurset kommer man til at nyde godt af de mange genveje, som tydeligt blev vist i kurset.

 • review
  Torben Jæger
  Virkeligt godt kursus

  Super kompetent, behagelig og tydelig lærer. Ernst leverede et rigtig fint flow af tidsbesparende tips og tricks i en god rækkefølge. Jeg har aldrig været god til genvejs taster, men har er igennem fået mod på det og vil helt sikkert øve mig i det fremover. Tænker både erfarende og nybegynder kan have glæde af dette kursus.

 • review
  Jens Amorsen
  Godt grundkursus

  Efter at have brugt excel måske tre-fire gange om året i mange år, synes jeg, at det havde været rart at have haft dette kursus fra starten. Der er mange gode fifs, og man får en grundviden om, hvordan excel egentlig virker.

 • review
  Stig Pedersen
  Super godt kursus

  Et rigtig godt kursus. Jeg har brugt Excel i en del år, men aldrig fået det lært ordentligt. Dette kursus giver rigtig mange gode fifs og tidsbesparende genveje, jeg tør slet ikke tænke på alle de timer der kunne være sparet, hvis jeg havde fået det tidligere. En god og helt nede på jorden forklaring, hvor alle kan være med, og samtidig giver lyst til meget mere. Dejligt at vide at man altid kan ’gå tilbage’ og se et bestemt afsnit igen, hvis det bliver nødvendigt. Jeg håber meget at der kommer en fortsættelse, og gerne flere. Venlig hilsen Stig Pedersen PlanteCenterFyn.dk

 • review
  Peter Junker
  Fantastisk begynder kursus

  Jeg er total nybegynder i exel, har prøvet et par gange at komme igang uden held. Nu har jeg gennemgået exel kurset og er vild begejstret, Ernst er fantastisk god til at forklare og vise hvad man skal gøre på en helt enkelt og let forståelig måde som selv en "gammel" kone på 61 år kan forstå. Det kniber bare lidt med at huske det hele, men så kan man da heldigvis finde kurset igen. Jeg har nu ved hjælp fra ernst, fået opsat et budget til privat brug og et til mit firma. Jeg kan varmt anbefale dette kursus til alle der gerne vil lære at komme igang md exel eller måske bare gerne vil have en lettere måde at bruge exel på. Er mindst de 5 stjerner værd Hilsen Connie - Farmorsoutlet

 • review
  charlotte gantzel
  God underviser

  Virkelig et godt begynderkursus. Ernst underviser i et meget passende tempo, og alt er super relevant.

 • review
  Bo Kristensen
  Så er vi i gang :-)

  Så er man godt i gang. Som erfaren, selvlært excelbruger får man fokus på en række af muligheder for effektivisering. Hvis du er som erfaren bruger gerne vil have glæde af dette, kan jeg anbefale, at åbne et excelark og prøve de tips af, som du ikke kendte i forvejen. Super.

 • review
  Monika Madsen
  Godt til nye Excelbrugere - men også gode tips til øvede

  En fin og pædagogisk gennemgang af basisfunktionerne i Excel. Men også som øvet bruger er der fif at hente.

 • review
  Roulunds Aps
  Fantastisk kursus

  Har aldrig lært så meget excel på så kort tid. Ernst er fantastisk til at forklare. Kan varmt anbefale det til andre. Glæder mig til at prøve de andre kurser.( har kun prøvet excel for begyndere indtil videre)

 • review
  Janek Nilsson
  Brugervenligt, brugbart og let tilgængeligt

  Jeg er helt grøn i Excel, og har altid hadet programmet fordi det har virket så uoverskueligt. Jeg skal nu bruge det til noget studie og har jo så været nødt til at tilegne mig lidt viden indenfor det. Men hold nu op, hvor er dette kursus fint! Det er til at forstå det hele, man kan trykke på pause og selv være med på ens egen computer. Man kan gå til og fra, som det passer (virkelig praktisk når man har små børn) og så er det super brugervenligt.

 • review
  Christopher Bentzen-Bilkvist
  Mange gode tips og tricks

  Gode videoer og forståeligt sprog, hvor alle kan være med. Jeg vidste ikke meget om Excels mange funktioner og har kun brugt det nødigt, men har virklig fået en masse gode tips og råd og glæder mig til at bruge programmet meget mere professionelt.

 • review
  Roulunds Aps
  God introduktion til Excel

  Super fint at tage udgangspunkt i, hvordan man laver et budget, og så elsker jeg altid at få gennemgået genvejstaster, som gør ens liv meget lettere! Underviseren var desuden meget behagelig at høre på. Nogle af videoerne var noget lange (9-12 minutter), hvilket gjorde at man lidt mistede fokus.

 • review
  Henrik Bygum
  Virkelig forståeligt

  Selv som erfaren bruger, lærer man noget nyt. Alt sammen forklaret super fint - Fedt kursus

 • review
  Bo Kristensen
  Oscar

  Fint kursus i et rart tempo. Jeg savner dog noget tekst i videoen med alternative genvejstaster til Mac-brugere, så man ikke behøver pause videoen for at forsøge forskellige kombinationer (evt. en Word-fil med oversigt over genvejstaster til begge operativsystemer og excel-filen fra kurset, så man kan tjekke og sammenligne med egne resultater?). Ud over det, er jeg dejlig tilfreds! :-)

 • review
  Casper Grønholdt
  Selv rutinerede brugere kan lære nyt :)

  Tog egentlig kurset bare fordi jeg var nysgerrig og regnede ikke med at jeg kunne lære noget, da jeg allerede er meget rutineret bruger af Excel gennem 20 år, men der måtte jeg alligevel kravle et trin ned at min høje hest. Jeg lærte noget og jeg er vildt med Ernst' meget behagelige stemmer og så har han et godt tempo på. Kan klar anbefale til alle.

 • review
  Tomas Lund
  Rigtig god introduktion til Excel

  Et kursus jeg virkelig lærte meget af. Meget basalt, uden at niveauet var for lavt. Anbefales til alle, der er helt sikkert noget at lære. Synes at testen er for simpel i forhold til at man får et certifikat. Der bør laves mange flere spørgsmål således at der kan varieres i prøven såfremt at man er nødt til at prøve igen. Samtidig, hvis man har fejl bør der stå hvilken video man bør se igen.

 • review
  Monika Madsen
  Pædagogisk behagelig og super dygtig formidler

  Ernst fanger mig fra start til slut, trods at Excel ikke altid er lige sexet at navigere rundt i. Tempoet er en smule langsomt, men med lidt video justering af hastigheden, har det været hurtigt og nemt at blive bare en smule mere haj til Excel. Kan bestemt anbefales til nybegyndere af Excel.

 • review
  Jens Amorsen
  Grundniveauet når nye højder....

  Trods flere år i Excel, formår underviser at hive tricks ud af ærmet, som kunne have sparet mig for mange klik... videoerne er overskuelige med overskrifter, så man nemt finder tilbage til de emner man vil igennem igen... Underviser har god energi, yderst professionel og meget pædagogisk. Et kursus de fleste ville have glæde af.

 • review
  Lars Ole Petersen
  Godt kursus

 • review
  Thomas Lautrup
  Rigtig godt kursus

  Rigtig god gennemgang af funktioner. Gode tips og tricks. Jeg kan kun selv lidt excel til husbehov så jeg har fået meget ud af det. Det skal dog prøves at arbejde på 2 skærme så undervisningen foregår på den ene skærm og ens eget ark på den anden. Så hænger det nok bedre fast!

 • review
  Michael Soelmark
  Begynderkursus med tips til øvede også

  Kurset er et begynderkursus, men der er helt klart også tips og tricks til øvede og habile Excel brugere. Jeg har selv mange års erfaring i brugen af Excel og blev derfor meget positivt overrasket over, at der var en del tips til selv mere øvede brugere af Excel. Kurset har en super fin gennemgang af grundfunktionerne i Excel. Samtidig har Ernst en virkelig behaglig stemme at lytte til, når man gennemgår kurset, så det ikke bliver monotont. Ernst har tydeligvis meget erfaring omkring Excel og forstår at forklare de forskellige funktioner step by step, så alle kan være med.

 • review
  Janek Nilsson
  Godt til både begyndere og erfarne

  Undersviseren er meget pedagogisk og professionel, og har desuden en rar dyb stemme. Jeg synes kurset vil give en god start til dem der er ny til Excel, men også være interessant til de erfarne. Det er fordi man får lært nogle grundlæggende principper og logik bag Excel, og så kan man arbejde effektivt, og måske slippe for frustrationer, fordi nogle gange så aner man ikke hvad de ikke så kloge Microsoft folk har tæknt sig med de funktioner. :) Men selv om jeg har arbejdet en del med Excel og Microsoft Office i det hele taget, kunne jeg lære ny tricks og tips, og nogle gange så tænkte jeg "nååååh, jeg har altid gjørt det på en kompliceret måde". God fornøjelse!

 • review
  Cecilie Damquist Olsen
  Godt og pædagogisk formidlet

  Generelt set godt og pædagogisk formidlet, og dette skal ses i lyset af at jeg bestemt ikke er nogen fan af excel :) Jeg hæfter mig især ved de "små fejl", som bliver rettet i samme sekund, men som gør formidlingen menneskelig og nærværende. Ernst har en god speakerstemme og et tempo, hvor selv jeg kan følge med. Så alt i alt et godt kursus, hvor tempo og eksempler følger novicen :)

 • review
  Anna-Kathrine Nielstrup Thygesen
  Fyldhåndtagsåbenbaring

  Jeg er begejstret! Det er måske en tilsnigelse at kalde indsigterne for åbenbaringer, men jeg har fået virkelig mange "aha-oplevelser". De vil spare både tid og frustrationer over, at jeg slet sket ikke har erfaring med, at Excel er egnet for min humanisthjerne. Ernst er en kompetent underviser, der med din dragende stemme, kan berolige selv de mest excelforskrækkede.

 • review
  Stig Pedersen
  Gammel hund kan godt lære nye tricks

  Til min store overraskelse var der faktisk nogle af de gennemgåede funktionaliteter i dette grundkursus, som jeg ikke kendte - til trods for at jeg føler mig ret så velbevandret i excel, og bruger programmet dagligt. Kurset er logisk opbygget og meget pædagogisk i sin gennemgang.

 • review
  Minik Schmidt
  Super brugbart!

  Jeg er meget imponeret over dette kursus både hvad angår opbygning, formidling, indhold, tilgængelighed og anvendelighed. Det er nemt at forstå og lige til at gå til.

 • review
  Gitte Mikkelsen
  Masser af tidsbesparende tricks

  Jeg har brugt Excel i mange år men mest til at overskueliggøre udtræk fra databaser og projektplanlægning. Der var mange grundlæggende ting, som jeg aldrig har fundet frem til ved selvlæring, og det blev præsenteret super pædagogisk, så jeg er klar på at lære mere.

 • review
  Britt Thomsen
  Grundkursus - også for de øvede

  Har arbejdet med Excel i mange år, men lærte alligevel nogle nye værdifulde arbejdsgange.

 • review
  Monika Madsen
  Overraskende lærerigt

  Er superbruger i Excel (trænet af hajerne John og René) i DLG's budgetafdeling :), men har alligevel fået nye tips og tricks. Kan varmt anbefales. Super god og grundig gennemgang.

 • review
  Gitte Mikkelsen
  Super god gennemgang af excel med mange tidsbesparende tricks

 • review
  Tom Kosack
  Excel grundkursus

 • review
  Jens Amorsen
  Godt begynder kursus

  Super god gennemgang af Ernst.

 • review
  Kim Schmeltz
  Iværksætter

  Godt for både nybegynder og erfaren. Jeg bruger dagligt excel til bla budget og CRM, og dette kursus har givet mig mange tidsbesparende funktioner som jeg har overset, så glæder mig til at få brugt dem. Ernst Lohse er en god formidler, der gør det nemt og simpelt at forstå excel. Jeg giver 4 stjerner, da der mangler fokus på Mac brugere.

 • review
  Roulunds Aps
  Fint grundkursus

  Rigtig god introduktion til Excel med lidt gode tips og tricks - også til os som har arbejdet længe med Excel. Behagelig stemmeføring og god pædagogisk gennemgang.

 • review
  Maria Tipsmark
  God til både ny og rutineret

  Jeg har arbejdet med Excel i mange år, men fik nogle super gode fif med. Måden gennemgangen foregår på er super god

 • review
  Peter Junker
  Gode fif og genvejstaster

  Meget fin gennemgang af Ernst hvor man ikke føler man bliver hægtet af på noget tidspunkt. Ernst er god til at forklare hvordan hans fif kan bruges i praksis. Har bestemt fået en masse brugbart ud af kurset og niveauet synes jeg af den grund ikke virker for lavt selvom man kender en del til Excel.

 • review
  Jens Amorsen
  Super begynder kursus

 • review
  Bo Kristensen
  Let forståeligt og kompetent

  Jeg blev meget overrasket over Ernst's viden om Excel og især hans formidling af emnet. Han lærte mig meget nyt men jeg har samtidig glad for, at kunne sætte hastigheden op, så jeg hurtigt kunne spole forbi det, jeg kendte i forvejen Dog gad jeg godt vide hvordan I har defineret de vigtigeste funktioner i Excel - her tænker jeg på, at kurset må tage udgangspunkt i at løse en bestemt opgave, men Excel kan jo bruges på mange måder og til at løse mange forskellige områder Jeg sad og lavede mit eget excel ark samtidig med videoen, for at få afprøvet Ernst's fif og tricks. Jeg fandt meget hurtigt ud af, at Google Sheets mangler meget af det som Excel kan. Det kunne dog være sjovt at få et lignende kursus til Google Sheets.