Beskrivelse af kurset:

Vil du gerne undgå og forebygge ryg-, nakke- og lændeskader forårsaget af uhensigtsmæssige arbejdsstillinger ved stillesiddende arbejde, så er dette kursus til dig.

På kurset lærer du:
 • Hvordan du bedst undgår gener i ryg, nakke og lænd, når du har et stillesiddende job
 • Hvilken arbejdsstilling der er den optimale for dig
 • Hvordan du indstiller din skærm, din kontorstol og dit hæve/sænkebord optimalt
 • Hvordan du undgår ”mussearmen”
 • Hvordan du indretter hjemmekontoret, for at opnå god ergonomi
Beskrivelse

Et stillesiddende arbejde er utrolig hårdt for kroppen, fordi vores kroppe er designet til bevægelse. Du genkender måske selv flere af konsekvenserne af uhensigtsmæssige arbejdsstillinger gennem længere tid: Nakkesmerter, lændesmerter, spændingshovedpine og mussearmen.

I dette ergonomi kursus har Jacob Baagøe opskriften på, hvordan du skal indstille din arbejdsstation, så du netop undgår disse gener. Men en ting er din arbejdsstation på et kontor, hvor du har hæve/sænkebord og en god kontorstol til rådighed. En anden udfordring kan være at indrette din hjemmearbejdsplads, så du opnår samme gode ergonomiske arbejdsstillinger – det vil Jacob også give dig nogle tips til.

Korrekte ergonomiske indstillinger vil dog ikke kunne stå alene i kampen mod smerter på grund af stillesiddende arbejde, og derfor vil du i kurset også få viden og tips til, hvordan du dagen igennem finder din optimale arbejdsstilling.

Forudsætninger

Kurset er lavet til dig, der har et kontorjob eller andet arbejde, hvor du sidder eller står stille ved en skærm det meste af dagen. Du behøver ingen forudgående viden for at få glæde af kurset – men hvis du allerede oplever alvorlige gener som resultat af uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, vil vi opfordre dig til at konsultere en læge eller fysioterapeut.

Videoindhold

God ergonomi på arbejdspladsen1/1

 • Lektion1.1 Den optimale arbejdsstilling 2 min
 • Lektion1.2 Korrekt placering og indstilling af din skærm 2 min
 • Lektion1.3 Undgå spændinger og smerter i nakken 3 min
 • Lektion1.4 3 trin til indstilling af din kontorstol 2 min
 • Lektion1.5 Gode arbejdsvaner ved dit hæve/sænkebord 3 min
 • Lektion1.6 Tips til den optimale indretning af din hjemmearbejdsplads 5 min
 • Lektion1.7 3 vigtige fifs til at undgå muskeltræthed og skader 3 min

Underviser:

Jon
Jacob Baagøe Fysioterapeut

Jacob Baagøe er sportsfysioterapeut, performance specialist og medejer af PerformanceLab. Han har arbejdet med fysisk træning gennem de seneste 13 år, både hos PerformanceLab, som fysioterapeut og fysisk træner for det Danske U19 Landshold i herrehåndbold og fysioterapeut for Københavns Idrætsefterskole. Jacob er professionsbachelor i Fysioterapi og har specialiseret sig inden for muskuloskeletale fysioterapi. Derudover har han en baggrund som sportsfysioterapeut med stort fokus på træning. Selvom det ikke har noget med ergonomi og fysioterapi at gøre, så synes vi også, det er lidt sjovt, at han også har været med til at vinde det Internationale Melodi grandprix: Eurovision Song Contest.